Voor wie

Voor herstel na ziekte of vermoeidheid
Voor een gezonde leefstijl
Voor prestatieverbetering van beginnende en gevorderde sporters.

Persoonlijke doelstelling

Wat wil je met je training bereiken. Energieopbouw? Gewicht verliezen? Conditie verbeteren? Topprestaties leveren?

Voor al deze doelstellingen geldt dat je in de juiste verbrandingszone moet trainen om resultaat te zien. En die zone is voor iedereen weer anders en deels genetisch bepaald.

Je kunt je conditie aanzienlijk verbeteren als je op de intensiteit beweegt die bij jou past. Bij een te lage intensiteit boek je weinig vooruitgang. Bij een te hoge intensiteit raak je te vermoeid en daar schiet je ook niets mee op.

Trainen met de optimale intensiteit

De hartslag waarop je omslagpunt ligt, is ongeveer het belangrijkste gegeven voor het maken van het juiste trainingsprogramma. Je persoonlijke trainingszones worden afgeleid van je omslagpunt.

Bij MovLab kun je terecht voor:

inspanningstest om trainingsintensiteit te bepalen

Herstel na ziekte of vermoeidheid

‘haal het beste uit je dag’

Balans rust en inspanning

Bij steeds meer behandelingen worden beweegprogramma’s ingezet als medicijn. De kunst is om een goede balans te vinden tussen rust en inspanning. Dat is niet altijd makkelijk, en er is geen standaard recept voor herstel na ziekte of vermoeidheid. Maar het is zo klaar als een klontje dat ‘doseren’ het toverwoord is.

Weten waar je grenzen liggen

Een belangrijk speerpunt in het beweegprogramma voor herstel na ziekte of bij vermoeidheid is de inspanningstest vooraf. Je balanceert namelijk op een dunne draad in je energie. Niet bewegen is funest omdat je dan zeker achteruit zult gaan. Maar als je wel beweegt zijn de verschillen tussen te licht belasten, opbouwend belasten en te zwaar belasten uiterst klein. Dit verschil is bijna niet te voelen en daarom is het zo belangrijk om te weten waar je grenzen liggen. Een inspanningstest vooraf maakt jouw grenzen inzichtelijk. Om tijdens het trainen zeker te zijn dat je op de juiste intensiteit beweegt adviseren we om een hartslagmeter te gebruiken.

Ademhaling

Om er voor te zorgen dat na de training je herstel echt op gang komt,  is het raadzaam om direct na te training 10 minuten te besteden aan een ontspanning door middel van een ademhalingsoefening.

Jouw MovLab aanbod bestaat uit:

  1. Inspanningstest
  2. Beweegadvies
  3. Rustmeting en coaching op ademhaling
  4. Hartslagmeter

Eventueel aanvullend: 

Een gezonde leefstijl

‘een leven lang fit’

Bewegen onderdeel van gezonde leefstijl

Veel bewegen is onderdeel van een gezonde leefstijl. Net zoals gezonder eten, meer ontspannen, beter slapen, minder alcohol, stoppen met roken of meer kiezen voor jezelf.

Wat is goed voor jou?

Maar hoe beweeg of train je op een verantwoorde manier? Wat is goed voor jou? Als je te licht traint pluk je daar nauwelijks de vruchten van, maar als je te hard traint liggen overbelasting en blessures op de loer. Goed bewegen geeft energie en ontspant tegelijkertijd, verbetert je slaap, je concentratie en je wordt er blij van.

Persoonlijke trainingszones

De basis voor goed bewegen is weten op welke intensiteit je moet trainen. Welke intensiteit goed voor jou is, kom je te weten als je een inspanningstest doet. De test brengt jouw persoonlijke trainingszones in beeld. Door in de juiste zones te trainen boek je progressie en bereik je je doelen.

Jouw MovLab pakket bestaat uit:

  1. Inspanningstest
  2. Trainingsadvies
  3. Hartslagmeter

Eventueel aanvullend:

Leefstijlcoaching of Personal Training bij Sportcoaching Wageningen (Erik Westein)

Cyclist riding a mountain bike on some rocks

Voor prestatieverbetering

haal het beste uit jezelf

Slimmer trainen

Sporters die hun prestatie willen verbeteren gaan vaak meer en harder trainen. Vaak is meer trainen echter niet de sleutel tot succes. Slimmer trainen is dat wel! Als je slim wilt trainen is een goede intensiteitsverdeling essentieel, of wel de tijd die je in de verschillende intensiteiten of trainingszones traint.

Trainingsadvies

Jouw trainingszones brengen we in kaart door middel van een inspanningstest. Vervolgens krijg je een advies hoe je je trainingen het beste over de verschillende intensiteiten kunt verdelen.

Hertest

Een hertest om je trainingsprogressie te bepalen maakt onderdeel uit van jouw pakket voor prestatieverbetering.

Jouw MovLab pakket bestaat uit:

  1. Inspanningstest
  2. Een hertest (binnen 1 jaar na de eerste test)

Eventueel aanvullend:

Sportcoaching bij Sportcoaching Wageningen

Persoonlijke trainingszones

De hartslag waarop je omslagpunt ligt, is ongeveer het belangrijkste gegeven voor het maken van het juiste trainingsprogramma. Je persoonlijke trainingszones worden afgeleid van je omslagpunt.

Je persoonlijke trainingszones kun je bepalen door een (maximale) inspanningstest te doen. Deze test is op afspraak en duurt ongeveer 1 uur.

meting inspanning buiten hardlopen
Cyclist riding a mountain bike on some rocks

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een inspanningstest?